Projecten

De transformatieagenda

De Transformatieagenda is van de Groninger gemeenten. Dat maakt dat de Transformatieagenda Jeugdhulp Groningen ervoor heeft gekozen om vanaf het begin alle transformatieve projecten van de verschillende gemeentes op het gebied van jeugdhulp op te halen. Deze projecten zijn vervolgens langs de transformatiemeetlat gelegd en dat heeft geleid tot het ondersteunen en volgen van een aantal kansrijke transformatieprojecten. De transformatie is in deze regio dus een beweging van onderop. Iedere ontwikkellijn van de Transformatieagenda is gekoppeld aan diverse projecten.

De ontwikkellijnen

Ontwikkellijn 1

We werken aan een samenleving waarin iedere jeugdige zich optimaal kan ontwikkelen en kan meedoen. Goed onderwijs en afstemming van onderwijs en jeugdhulp is hierin cruciaal. Dat geldt ook voor de afstemming tussen verschillende wetgevingen. 

Lees verder

Ontwikkellijn 2

Ieder kind heeft recht om in een veilige en stabiele omgeving op te groeien, bijvoorkeur in de eigen thuissituatie. Als een jeugdige-op dat moment in die situatie- ondanks alle ingezette ambulante hulp niet meer thuis kan opgroeien, dan moet er een alternatieve opvoedsituatie voor de jeugdige gevonden worden.

Lees verder

Ontwikkellijn 3

In de afglopen periode is er op verschillende wijze geïnvesteerd in de kennis en kunde van de professionals werkzaam in onze regio. Hierbij gaat het over de kwaliteit van de lokale teams, kennis over casusregie en veiligheid, inzicht in de in te zetten producten en de inrichting van de expertpool.

Lees verder

Projecten in de gemeenten

Ben je benieuwd welke transformatieve projecten er in jouw gemeente of regio zijn. Klik dan op een gemeente om naar de regionale projecten te gaan.

 

Groningen provincie

Eemsdelta

Het Hogeland

Oldambt

Pekela

Stadskanaal

Veendam

Westerkwartier

Westerwolde

Midden-Groningen

Groningen

Kom in contact

  • Raadhuisplein 10
  • 9751 AN Haren
    • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

      • 06-46866724

Copyright © 2020 Transformatie Jeugdhulp Groningen. Realisatie: Internetbureau Praes.