De Participatie Menukaart

De Participatie Menukaart

Samen is het sleutelwoord. Dat betekent: Continu met elkaar in gesprek blijven over de vragen ‘Doen we het goede?’ en ‘Als we het goede doen, doen we dat dan ook goed?’ Is het antwoord op één van de vragen 'nee', dan kun je – door in gesprek te blijven – ook samen werken aan verbetering.

Wij genieten nog steeds na van de online slotbijeenkomst van het project De Menukaart! Met in totaal 24 mensen hebben we op 25 januari aan de hand van de 'Participatie Menukaart chez Grun' taart gemaakt van jeugdparticipatie: met beleidsmedewerkers jeugdhulp, Transformatie Jeugdhulp Groningen en Martine Brouwer (ervaringsdeskundige). Maar bovenal met de betrokken jongeren en ouders, want juist hun inbreng maakte - weer! - zo duidelijk waarom ze onmisbaar zijn, waarom participatie zo belangrijk is in de jeugdhulp. Vanaf begin af aan, dus ook bij beleidsontwikkeling.


Menukaart

 

De Menukaart is getekend door Stefan Kruis. Als inspiratie om in de eigen gemeente met participatie in de jeugdhulp aan de slag te gaan. Zelf en samen met gemeenten. Plannen hiervoor zijn in de maak!

Delen Delen

Kom in contact

  • Raadhuisplein 10
  • 9751 AN Haren
    • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

      • 06-46866724

Copyright © 2020 Transformatie Jeugdhulp Groningen. Realisatie: Internetbureau Praes.