Dien je initiatief in!

Heeft jouw gemeente of een van de jeugdhulpaanbieders, welzijnsorganisaties of cliëntorganisaties in jouw gemeente een initiatief dat alle jeugdigen kan helpen zich zo positief mogelijk te ontwikkelen of het aantal thuiszitters terug kan brengen naar uiteindelijk nul? Of loopt er een initiatief dat je wilt (door)ontwikkelen? Dien het dan in bij de Transformatieagenda Jeugdhulp en wellicht komt het in aanmerking voor financiële ondersteuning. Let op: je kunt alleen een initiatief indienen via jouw gemeente. Als je daar nog geen contact hebt, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zij kan je helpen de juiste persoon te vinden.

Waarom deze oproep?
De Transformatieagenda Jeugdhulp Groningen is het actieprogramma dat zich inzet voor een kansrijke, gezonde en veilige jeugd voor kinderen in de regio Groningen. Eén van de focuspunten uit de Transformatieagenda is de programmalijn: Alle jeugdigen krijgen de kans zich positief te ontwikkelen. Het programma zet er zich voor in dat eind 2021 jeugdigen niet langer dan 3 maanden zonder passend onderwijs aanbod thuiszitten. Nu visie en onderzoek zijn afgerond, is het tijd voor (door) ontwikkeling van initiatieven die passen bij onze doelstelling.

Op zoek naar jouw initiatief
De Transformatieagenda Jeugd wil graag nieuwe initiatieven ondersteunen, maar ook bijdragen aan de verdieping of verbreding van lopende initiatieven op het gebied van jeugdhulp en onderwijs.  Daarom zijn we op zoek naar jouw initiatief.

De voorwaarde is wel dat het initiatief voldoet aan de voorwaarden die staan in het document Toelichting Transformatiekans. Het initiatief moet bijvoorbeeld kunnen voortbestaan, ook als financiering vanuit de Transformatieagenda stopt. Ook zijn een goede monitoring en opschaling naar andere Groninger gemeenten voorwaarden voor een initiatief. En zoals eerder beschreven kan een initiatief alleen door of in samenwerking met een gemeente worden ingediend.

Hoe dien ik een initiatief in?
Alle gemeenten in Groningen kunnen initiatieven indienen tot 9 december 2020. De aanmeldingen worden verzameld en na 9 december 2020 besluiten het Kernteam en de programmamanager gezamenlijk welk initiatief wordt gehonoreerd. Eventueel vindt er een gesprek plaats tussen de indienende gemeente en de programmamanager als toelichting op het initiatief nodig is.

De indienende gemeenten krijgen uiterlijk 13 januari 2021 schriftelijk te weten of het initiatief wordt gefinancierd door de Transformatieagenda Jeugd. De gemeenten waarvan het initiatief vervolg krijgt, ontvangen een toekenningsbrief met daarin de nadere afspraken.

Zo dien je een initiatief in:

  1. Download het document ‘Toelichting Transformatie Kans’ en vul deze in.
  2. Stuur dit document als bijlage terug. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunt u het formulier als bijlage met de mail meesturen. Vermeld in de mail graag uw naam, contactgegevens en organisatie.
Delen Delen

Kom in contact

  • Raadhuisplein 10
  • 9751 AN Haren
    • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

      • 06-46866724

Copyright © 2020 Transformatie Jeugdhulp Groningen. Realisatie: Internetbureau Praes.