Ondersteboven werken aan woonkansen

Ondersteboven werken aan woonkansen

Voor veel jongeren is er geen passende huisvesting. Zeker voor hen die niet in het 'standaard plaatje’ passen van kamerhuur of een huurwoning is dit erg lastig. Juist voor deze jongeren zijn we op 19 april in een ontwerpsessie met een bont gezelschap aan het werk gegaan.

We hebben het altijd over ‘bottom-up' en 'de jongeren centraal’ en als nuchtere Groningers nemen wij dit natuurlijk erg letterlijk. Samen met jongeren die ervaring hebben met leven op andermans bank of op de straat, beleidsmedewerkers en bestuurders zijn we op zoek gegaan naar nieuwe woonideeën. De uitdaging is om de handreiking eigen stek, eigen toekomst te verreiken met maar liefst 50 Groninger oplossingen. De ontwerpsessie kwam voort uit een samenwerking tussen de Transformatieagenda Jeugdhulp Groningen en het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd.

Iedereen heeft zo zijn eigen woonwensen. Maar wat als voor jouw wensen geen passende oplossing voor handen is? Als je bijvoorbeeld zoveel mogelijk in de natuur wilt zijn, omdat je geen prikkels wilt? Of als het bij jou past om niet altijd op eenzelfde plek te verblijven, maar je toch een dak boven je hoofd en een eigen plekje nodig hebt als terugkombasis? Dan is het ontzettend lastig om toch ‘normaal’ deel te nemen aan de maatschappij.

Met de kritische blik van jongeren als uitgangspunt zijn werkgroepen aan de slag gegaan op drie onderdelen:

Klagen                                 Waar loop je tegen aan en frustreert je?
Oplossen                            Wat is er nodig voor een passende oplossing?
Duurzame ideeën            Hoe maken we woondromen van jongeren waar?

De jongeren hebben uit de plannen van de werkgroepen de meest veelbelovende ideeën gekozen. Wij gaan nu aan de slag om deze onconventionele woonoplossingen te realiseren. Nu werken wij bijvoorbeeld het Bezemkastmodel en de Uitvouwwoningen verder uit. Ben je benieuwd hoe we dat doen? Half juni geven we een update. Dus volg ons op https://groningengeeftthuis.nl en LinkedIn.

Delen Delen

Actueel

Actueel

Kom in contact

  • Raadhuisplein 10
  • 9751 AN Haren
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    • 06-37608266

Copyright © 2020 Transformatie Jeugdhulp Groningen. Realisatie: Internetbureau Praes.