Uitnodiging webinar

Uitnodiging webinar

'Meer maatwerk in de participatiewet? Handreiking voor het op maat bedienen van dak- en thuisloze jongeren'

De Groninger gemeenten nemen gezamenlijk deel aan het actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren, regionaal belegd in de Transformatieagenda Jeugdhulp. We werken daarin samen aan een beweging naar nul dak- en thuisloze jongeren (16-27 jaar). Het (nog gerichter) toepassen van maatwerk in de Participatiewet lijkt een van de oplossingsrichtingen. Onderzoeksinstituut Divosa realiseerde daarom in opdracht van het ministerie van VWS een handreiking voor gemeentelijk professionals die vanuit hun praktijk met deze doelgroep in aanraking komen. Vanuit ons gezamenlijk streven naar nul dak- en thuisloze jongeren, proberen wij waar mogelijk de handreiking en het daadwerkelijk toepassen van maatwerk aandacht te geven.

Wat
Zodoende organiseren wij in samenwerking met Divosa een online bijeenkomst specifiek voor de Groninger gemeenten, waarin zowel de praktische toepassing van de handreiking als de bijbehorende dilemma’s van maatwerk aan de orde komen.

Wanneer
De bijeenkomst vindt plaatst op maandag 8 februari van 14.00 – 16.00 uur.

Voor wie
Voor zowel gemeentelijk professionals, leidinggevenden als beleidsmedewerkers van de Groninger gemeenten die zich bezighouden met (het toepassen van maatwerk in) de Participatiewet.

Agenda
Plenaire start met uitleg van bevindingen door Evelien Meester (Divosa)

  • Opsplitsen in breakout-rooms om de praktische invulling en dilemma’s te bespreken
  • Plenaire afronding met terugkoppeling van bevindingen uit de break-out rooms en ruimte voor aanvullende vragen

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt vervolgens een link naar een Microsoft Teams-meeting voor het bijwonen van de bijeenkomst. Ook andere vragen m.b.t. de bijeenkomst kun je via die weg stellen.

Delen Delen

Actueel

Actueel

Kom in contact

  • Raadhuisplein 10
  • 9751 AN Haren
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    • 06-37608266

Copyright © 2020 Transformatie Jeugdhulp Groningen. Realisatie: Internetbureau Praes.