Zo thuis mogelijk

Terug naar nieuws

Ons kernteam ondersteunde transformatie vade jeugdhulp in de Groninger gemeenten. Wij geloven dat iedere jeugdige zichzelf mag zijn. Ons doel is dat iedere jeugdige zich zo positief en veilig mogelijk kan ontwikkelen. Om te laten zien hoe we hieraan werken zetten we steeds een thema centraal. We laten zien hoe we samenwerken aan regionale ambities. 

De zomermaanden staan in het teken van ‘Zo thuis mogelijk’. De regionale ambitie is om het aantal uithuisplaatsingen terug te dringen én toe te werken naar nul dak- en thuisloze jongeren. Om je een indruk te geven van hoe wij ons richten op het thema 'Zo thuis mogelijk' vertellen we hier over de verschillende projecten die wij ondersteunen.

Gezinsverzorging 
Door het inzetten van gezinsverzorging helpen wij gezinnen aan een goede basis. Dit project draagt bij aan het normaliseren van specialistische jeugdhulp. Er wordt efficiënter omgegaan met specialistische hulp en dat levert positief bijdrage aan zo thuis mogelijk opgroeien. 

Pleegzorg 
We werken aan het versterken van de ondersteuning aan pleegouders vanuit de Groninger gemeenten. Pleegouder zijn is niet altijd gemakkelijk. Er zijn momenteel te weinig pleegouders en er zijn regelmatig pleegouders die stoppen. Ons doel is om pleegouderschap aantrekkelijker te maken, zodat we meer pleegouders vinden en breakdowns voorkomen. Pleegouders zijn actief betrokken bij de ontwikkelingen en hun aanbevelingen staan centraal bij de realisatie. Zo wensen pleegouders nadrukkelijk betere vormen van informatievoorziening. Daarom bouwen pleegzorgaanbieders gezamenlijk een website voor pleeggezinnen. 

Dak- en Thuisloze Jongeren 
Het Doorbraakproject is afgerond. Met voorbeelden uit de praktijk hebben we het voor elkaar gekregen om dak- en thuisloze jongeren te helpen met maatwerkoplossingen. Door te achterhalen wat voor de jongeren zelf echt werkt, kunnen we nu opschalen naar structurele oplossingen. Op basis van voorbeelden uit het doorbraakproject werken wij aan Nieuwe Standaarden. Samen met enkele gemeenten en het Instituut voor Publieke Waarden werken wij zo aan het oplossen én voorkomen van dak- en thuisloosheid onder jongeren.

In ons project Flexibiliteit Complexe Zorg helpen we jongeren door begeleiding, ondersteuning en behandeling bij de overgang van 18- naar 18+. Zo voorkomen we dat jongeren met een verleden in de jeugdhulp na hun 18e alsnog op straat komen te staan.

Ons project Samensterk is gericht op betere samenwerking tussen verschillende zorgaanbieders en de gemeente Groningen. Door betere dienstverlening stimuleren we snelle en gewenste oplossingen voor dak- en thuisloze jongeren. Een voorbeeld is deKwikstart app die 17 juni live is gegaan! 

Vanaf 12 juli nemen we jullie verder mee in de ontwikkelingen. Check onze website of LinkedIn en laat je inspireren. Want alleen samen zorgen we ervoor dat kinderen zo thuis mogelijk opgroeien.

Delen Delen

Kom in contact

  • Raadhuisplein 10
  • 9751 AN Haren
    • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

      • 06-46866724

Copyright © 2020 Transformatie Jeugdhulp Groningen. Realisatie: Internetbureau Praes.