Interessante links

Interessante links

Wethouder Midden-Groningen over jeugdzorg: 'Er is geen vertrouwen, de angst regeert'

Wethouder Peter Verschuren (SP) van de gemeente Midden-Groningen (Foto: Jeroen Willems)

Hoe moet het verder met de jeugdzorg? Om antwoord te krijgen op die vraag schreef wethouder Peter Verschuren van Midden-Groningen het boek 'Worstelen met geboeide handen, hoe de gemeente greep zoekt op de jeugdzorg'. Geschreven door: Jeroen Willems
Agenda - Zorg voor de jeugd

Er is een groep jongvolwassenen in een kwetsbare positie die niet gemakkelijk mee kan doen in de gangbare onderwijs- of arbeidsmarktroutes. Welke mogelijkheden zijn er voor hen beschikbaar? Wat vraagt dit aan organisatie en van wie? En hoe ga je om met discussies rondom financiering? Wie is waarvoor verantwoordelijk?
Lees verder>>

Preventiematrix verbinding onderwijs-jeugdhulp
De Preventiematrix richt zich op het bevorderen van het normale leven, het versterken van beschermende maatregelen en het snel en effectief aanpakken van belemmerende of risicovolle factoren. De matrix maakt wensen, behoeften en speerpunten zichtbaar aan de hand van vier stappen.
RIGG en Corona (COVID 19)
Deze webpagina is bedoeld als centraal informatiepunt voor alle informatie rondom het Coronavirus van de Jeugdhulpregio Groningen. Hierin proberen wij alle regionale en landelijke ontwikkelingen zoveel mogelijk mee te nemen.
Intergenerationele armoede doorbreken: daag uit tot dromen

In het Veenkoloniale gebied in Drenthe en Groningen leven naar schatting zo’n 14.000 gezinnen in armoede. Vaak generatie op generatie. De Alliantie van Kracht, bestaande uit gemeenten, kennis- en zorginstellingen, woon- en welzijnsorganisaties, wil die cirkel doorbreken. Lian Veenstra, wethouder in de gemeente Stadskanaal: ‘We hebben niet de illusie dat we snel grote successen gaan boeken. Maar ik hoop over 20, 25 jaar op mijn terras te zitten en te kunnen zeggen: deze generatie heeft het beter dan de vorige.’
Meer weten?

Actieprogramma Dak- en thuisloze jongeren

Groningen is één van de veertien pilots in het landelijke actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren. Ieder maand volgt vanuit het ministerie van VWS een nieuwsbrief over de voortgang. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een aantal highlights uit de afgelopen nieuwsbrief zijn:

Garage2020

Garage2020 is een netwerk van innovatiewerkplaatsen om vraagstukken binnen de jeugdhulp vanuit een andere invalshoek te bekijken. We definiëren en ontrafelen bestaande problemen en komen met nieuwe oplossingen. Meer weten over de initiatieven van Garage2020 omtrent Corona?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul een naam in...
Vul een (geldig) e-mailadres in...
Copyright © 2020 Transformatie Jeugdhulp Groningen. Realisatie: Internetbureau Praes.