Ontwikkellijn 1

lijn1

Ontwikkellijn 1 verbindt en faciliteert projecten die eraan bijdragen dat jeugdigen niet langer dan drie maanden thuiszitten zonder passend onderwijs- of zorgaanbod.

Samenwerken aan ontwikkelen

De ambitie van onze ontwikkellijn is dat alle jeugdigen de kans krijgen om zich positief te ontwikkelen.  Hier lees je wat wij doen om dat mogelijk te maken. Ieder project dat wij steunen heeft bovendien een eigen pagina waar je kunt lezen hoe we vorm en inhoud geven aan het dit deel van de transformatieagenda. 

Voor ieder kind is het onderwijs de beste omgeving om zich te ontwikkelen. Daarom verdient ieder kind een plek op school. In Nederland hechten we veel belang aan onderwijs. Daarom bestaat er bijvoorbeeld ook de leerplicht voor kinderen vanaf 5 jaar. Toch zien we dat een flinke groep kinderen niet naar school gaat. Zij worden al op jonge leeftijd vrijgesteld van de leerplicht, omdat het aanbod van het onderwijs niet past bij de behoeften van deze kinderen. Dit is onwenselijk.

Aan initiatieven waarbij we zien dat onderwijs en zorg de handen ineenslaan werken wij vanuit de Transformatieagenda Jeugdhulp graag mee. Daarom hebben wij een aantal projecten mede mogelijk gemaakt. Door mee te werken aan de uitvoering van deze projecten leren wij wat wel werkt. Die ervaring delen wij onder de gemeenten in de regio Groningen. Zo leren wij van elkaar hoe we alle kinderen kunnen laten leren.

De projecten 
De projecten zijn gericht op het voorkomen van uitval en langdurig thuiszitten en het reguleren van zorg op school. 

Kinderen komen niet mee op school door problemen. Door aandacht te hebben voor problemen kan de oorzaak worden opgespoord. Het kunnen problemen zijn op school, maar ook problemen in het gezin. Met extra begeleiding van het kind kan de oorzaak worden aangepakt, zodat uitval wordt voorkomen.  
Ook voor kinderen die al zijn uitgevallen en nu thuis zitten, zoeken we naar mogelijkheden om ze weer op school te krijgen. Met de juiste ondersteuning kunnen er meer kinderen meedoen in het onderwijs.

Piety Groeneveld,

Procesmanager ontwikkellijn 1
Alle jeugdigen krijgen de kans om zich positief te ontwikkelen

We werken vanuit 3 ontwikkellijnen:

Ontwikkellijn 1

Alle jeugdigen krijgen de kans zich positief te ontwikkelen

Ontwikkellijn 2

Jeugdigen groeien zo thuis en veilig mogelijk op

Ontwikkellijn 3

Jeugdigen worden in Groningen beter ondersteund

Kom in contact

  • Raadhuisplein 10
  • 9751 AN Haren
  • Programmamanager Cynthia Schenk:
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • 06 - 55 35 56 47

Copyright © 2020 Transformatie Jeugdhulp Groningen. Realisatie: Internetbureau Praes.