Ontwikkellijn 1

lijn1

Ontwikkellijn 1 verbindt en faciliteert projecten die eraan bijdragen dat jeugdigen niet langer dan drie maanden thuiszitten zonder passend onderwijs- of zorgaanbod.

Samenwerken aan ontwikkelen

Onderwijs lijkt zo vanzelfsprekend voor kinderen. En gelukkig is dat voor de meesten ook zo. Toch zijn er kinderen waarvoor meedoen op school minder vanzelfsprekend is. Een deel van de kinderen kan met ondersteunende jeugdhulp toch naar school. Andere kinderen gaan helemaal niet naar school. Zij worden vaak al op jonge leeftijd vrijgesteld van de leerplicht omdat het onderwijs niet past bij de behoeften van deze kinderen. Dit is niet wenselijk. Want kinderen ontwikkelen zich het beste met onderwijs. Daarom is onderwijs een kinderrecht.

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen onderwijs genieten, hebben de Groninger gemeenten, de jeugdhulp en het onderwijs de handen ineengeslagen. Op verschillende manieren wordt samengewerkt om ervoor te zorgen dat ook kinderen met ernstige beperkingen of leer- en gedragsproblemen de kans krijgen om naar school te gaan. Zo kunnen zij zich ook zo positief mogelijk ontwikkelen. Er zijn echter nog veel meer kinderen die een betere aansluiting nodig hebben met het onderwijs.

Het borgen van de beweging

Inmiddels hebben we een goede beweging op gang gebracht. In dit laatste jaar van het programma Transformatieagenda Jeugdhulp, willen we deze beweging versterken en uitbreiden. Dat doen we met elkaar. Dat gaat met vallen en opstaan, maar ook met hart en ziel. Samen hebben we de wil om er voor te zorgen dat meer jeugdigen mee kunnen doen op school en niet langer thuis of in een instelling zitten zonder goed onderwijs en passende zorg. In 2022 werken we verder aan de projecten, brengen we in kaart wat wel en niet werkt en gebruiken we de opgedane ervaringen om deze beweging voor de toekomst te borgen.

 Yvonne Roseboom
Procesmanager ontwikkellijn 1

Alle jeugdigen krijgen de kans om zich positief te ontwikkelen

We werken vanuit 3 ontwikkellijnen:

Ontwikkellijn 1

Alle jeugdigen krijgen de kans zich positief te ontwikkelen

Ontwikkellijn 2

Jeugdigen groeien zo thuis en veilig mogelijk op

Ontwikkellijn 3

Jeugdigen worden in Groningen beter ondersteund

Kom in contact

  • Raadhuisplein 10
  • 9751 AN Haren
    • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

      • 06-46866724

Copyright © 2020 Transformatie Jeugdhulp Groningen. Realisatie: Internetbureau Praes.