Stapelingsproject Sociaal domein

Stapelingsproject Sociaal domein

Het beoogde doel

Doel van het project is de dienstverlening van de gemeente Groningen voor gezinnen met een meervoudige ondersteuningsvraag beter, effectiever en efficiënter te maken door maatwerkroutes mogelijk te maken. Het één gezin-één plan-één regisseur-principe krijgt hiermee gestalte.

Projectomschrijving
Het project richt zich op de 240 gezinnen in Groningen die een beroep doen op ondersteuning uit minimaal twee regelingen in het sociaal domein (Jeugdwet, WMO, Werk & Inkomen). Een apart team professionals van WIJ Groningen en Inkomensdienstverlening is getraind bij IPW (instituut voor publieke waarden) en vormen het projectteam. Zij leggen bezoeken af bij de gezinnen en vragen naar hun ideeën over oplossingen voor hun situatie. De oorspronkelijke casusregisseur van het gezin is bij het gesprek aanwezig en leert de methodiek werkenderwijs kennen en hanteren. Zo wordt het aantal professionals dat de nieuwe werkwijze beheerst steeds groter.

De oplossingen die bedacht worden kunnen bestaan uit producten uit verschillende regelingen en hebben daardoor geen productcode. Door te werken met ‘doorbraakcodes’ kan er een code worden gegeven aan iets wat er nog niet is en wat kan zorgen voor een oplossing. Dankzij de code mag het product geleverd worden. De hulp zal hierdoor passender, eenvoudiger en goedkoper worden.

Naast het projectteam is er een kernteam dat bestaat uit professionals van alle betrokken beleids-en werkterreinen. Zij zorgen ervoor dat oplossingen en producten die tot stand komen hun weg vinden binnen de organisaties die zij vertegenwoordigen.

Binnen het project wordt gewerkt met batches. Iedere batch van 20 gezinnen wordt geëvalueerd door kernteam en projectteam. Daarnaast worden onder meer klankbordlunches ingezet waarbij interne en externe professionals aanwezig zijn, leden van het kernteam en leden van de betreffende gezinnen. Het bestuurlijk netwerk, dat bestaat uit bestuurders van interne en externe partners, draagt zorg voor de borging van de ontwikkelde producten en werkwijzen.

Contactpersoon
Meer informatie via Annet Visser, projectleider Stapeling, DMO Gemeente Groningen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kom in contact

  • Raadhuisplein 10
  • 9751 AN Haren
    • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

      • 06-46866724

Copyright © 2020 Transformatie Jeugdhulp Groningen. Realisatie: Internetbureau Praes.