Ondersteuningsroute

Ondersteuningsroute

Het beoogde doel

Ontwikkellijn 1

De ondersteuningsroute maakt het mogelijk eerder hulp te bieden aan kinderen (en ouders). De route biedt professionals duidelijkheid en afspraken rondom werkwijzen en versterkt de onderlinge samenwerking tussen gemeenten, onderwijs en jeugdhulpaanbieders.

Projectomschrijving
De reeds bestaande ondersteuningsroute op papier is vertaald in een infographic die voor alle professionals rondom een kind (en zijn ouders) visualiseert welke stappen op welk moment gezet moeten worden.

De route is klaar, alle stappen die vanuit de gemeente en het onderwijs gezet moeten worden, zijn gereed. Nu kan de implementatie starten. Er is ook een handboek gemaakt dat handvatten biedt aan iedereen die met de ondersteuningsroute willen werken. Er zit wetgeving in, formats voor een plan van aanpak, informatie over privacy, gegevensuitwisseling etc. Altijd bekeken vanuit onderwijs, jeugdhulp en leerplicht.

De ondersteuningsroute zal ook worden aangeboden aan alle gemeenten in het kader van de Ommelander Werkagenda. Daarvoor moet duidelijk worden wat er nodig is om de route te implementeren, wat dat concreet vraagt van wie en wie verantwoordelijk is voor de uitvoering.

Fasering
Implementatie vanaf maart 2020 in het primair en voortgezet onderwijs, welzijnsorganisatie en GGD. Daarna doorontwikkeling en uitbreiding van de route naar voorschoolse voorzieningen.

Meer informatie:
Frans Huisman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kom in contact

  • Raadhuisplein 10
  • 9751 AN Haren
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

    • 06-37608266

Copyright © 2020 Transformatie Jeugdhulp Groningen. Realisatie: Internetbureau Praes.